Scooterrijbewijs halen in Purmerend of Amsterdam

Brommer- en scooterrijbewijs (AM) halen in de omgeving Amsterdam en Purmerend

Snel en handig op je scooter, brommer of snorfiets door de stad? Daar heb je veelal het rijbewijs AM voor nodig (ook wel scooterrijbewijs, bromfietsrijbewijs, brommerrijbewijs of bromfietscertificaat genaamd). Mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A (motor) of B (auto) hebben veelal automatisch het brommerrijbewijs en hoeven dus niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.

Haal bij verkeersschool Nelen je rijbewijs AM

Theorie-opleiding

Om dit rijbewijs te halen, haal je eerst je theoriecertificaat AM. Daarna kan je in de praktijk aan brommerrijles beginnen. De regels gelden voor zowel een automaat als versnellingsbrommer.

Lees verder »

Theorie-examen

Het bromfietstheorie-examen bij het CBR wordt door ons aangevraagd voor je. Het bromfietstheorie examen mag je doen vanaf het moment dat je 15,5 bent. Van ons krijg je tijdens de

Lees verder »

Geslaagd

Wanneer je slaagt, kan je de eerstvolgende werkdag naar je eigen gemeente om je bromfietsrijbewijs aan te vragen. Je neemt dan geldige legitimatie, pasfoto’s en geld mee.

Lees verder »

Theorie-opleiding bromfietscertificaat

Om dit rijbewijs te halen, haal je eerst je theoriecertificaat AM. Daarna kan je in de praktijk aan brommerrijles beginnen. De regels gelden voor zowel een automaat als versnellingsbrommer.

Klassikale opleiding

Uit jarenlange ervaring is gebleken dat je een grotere slagingskans hebt, wanneer je een klassikale theorieopleiding volgt. Je wordt dan direct getoetst en krijgt direct uitleg over zaken die je niet begrijpt. Hierdoor zal je ook nog eens minder brommerrijlessen nodig hebben. Verkeersschool Nelen biedt hiervoor de volgende theoriecursus aan:

Bromfiets theorieles en theorie-examen vanaf 15,5 jaar

Elke maand:
De 1e zaterdag in Amsterdam en de 3e zaterdag in Purmerend.

Tijdsduur:
09.00 tot 16.00 uur (incl. pauze met koffie en thee, zelf lunch meenemen).

Examen:
Binnen 7 dagen na de theoriecursus

Kosten:
€ 100,- inclusief theorie-examen bij het CBR

Tip:
Bereid je nóg beter voor met de boeken en CD-roms uit onze webshop!

Theorie-examen voor rijbewijs AM bij Nelen

Het bromfietstheorie-examen bij het CBR wordt door ons voor je aangevraagd. Je mag het doen vanaf het moment dat je 15,5 bent. Van ons krijg je tijdens de cursus een oproep welke je samen met je legitimatie meeneemt naar het examen. Je krijgt 50 vragen waarvan je er 44 goed moet hebben. Je krijgt de examenuitslag direct met korte toelichting op de vragen die fout beantwoord zijn.

Wanneer je slaagt kan je de eerste volgende werkdag naar je eigen gemeente om je bromfietsrijbewijs aan te vragen. Aldaar zal in de computer geregistreerd staan dat je bent geslaagd voor je scooterrijbewijs. Je neemt dan geldige legitimatie, pasfoto’s en geld mee.

Praktijk

Wanneer je de theorie van het bromfietscertificaat hebt behaald, mag je vanaf je 16e verjaardag beginnen aan scooterrijlessen.

Verkeersschool Nelen verzorgt altijd eerst een proefles of intake voor de bromfietsopleiding. Deze les duurt ca. 1 uur en kost € 28,-. Onze ervaren bromfietsinstructeur kan dan zien hoe handig je bent met de scooter en hoe je verkeersinzicht is. Hiermee kan hij ook vaststellen of je in 1x de dagopleiding kan halen. Voor deze dag betaal je de vaste prijs van € 277,-. Je krijgt dan een spoedopleiding met scooter praktijkles en praktijkexamen bij het CBR.

Op deze dag volg je, mogelijk samen met andere leerlingen, 3 uur lang scooterrijlessen in de praktijk. Al onze scooters en brommers zijn uiteraard goedgekeurd en voldoen aan de eisen van het CBR. Wij hebben op de verkeersschool beschermende kleding. Wij vragen je wel om zelf hoge stevige schoenen te dragen. Als je wilt, mag je een eigen (goedgekeurde!) helm dragen. Uiteraard hebben wij ook voor elke leerling een geschikte helm.

Het praktijkexamen bij het CBR

Aansluitend doe je op dezelfde dag het praktijkexamen bromfiets bij het CBR.  Dit examen bij het CBR wordt door ons voor je aangevraagd. Het brommerexamen mag je doen vanaf het moment dat je 16 bent en je theorie hebt. Van ons krijg je een oproep, welke je samen met je legitimatie en het bewijs dat je geslaagd bent voor de brommertheorie, meeneemt naar het examen. Het brommerexamen duurt ca 45 minuten.

Op www.CBR.nl tref je meer informatie rondom het brommerexamen, zowel theorie als praktijk.

Prijzen scooterrijbewijs AM

  • Intake/Proefles (ca 60-90 minuten)€ 28,-

  • Spoedpakket praktijk dagopleiding (3 uur rijles incl. examen)€ 277,-

  • Theorie-examen€ 40,-

  • Theoriecursus op zaterdag inclusief examen€ 100,-

  • Leerboek incl. 5 uur online theorie training€ 47,90

  • Toeslag op aparte inkoop AM-praktijkexamendag€ 75,-

  • Privé-theorieles per uur€ 51,-

  • 1,5 uur rijles€ 57,-

ja, ik wil graag meer weten!

Voornaam:
Achternaam:
Geboortedatum:
Postcode:
Huisnummer:
Mobile:
E-mail:
Categorie:
Verder wil ik nog het volgende toevoegen of vragen: