Veilig rijden met je aanhangwagen

Caravan of aanhanger rijbewijs B E bij Nelen Amsterdam en Purmerend

Om in het bezit te komen van dit aanhanger rijbewijs moet er (naast een medische verklaring) 1 examen worden afgelegd: een praktijkexamen “B/E “.
Op het rij-examen  moet u aantonen dat u voldoende kundig bent om zelfstandig met een auto met aanhanger of caravan aan het verkeer deel te nemen en daarmee te manoeuvreren.

Vooral de bijzondere verrichtingen vereisen de nodige aandacht. Tijdens de aanhangerrijlessen leren wij u bij Verkeersschool Nelen Amsterdam en Purmerend perfect met de auto en aanhangwagen om te gaan.

Aanhangerrijbewijs achter de personenauto: E achter B

Het BE rijbewijs behalen? Het kan in 1 dag…!

Tijdens de kennismakingsles van twee uurtjes beoordelen wij  jouw vaardigheden, leervermogen en maak je kennis met de instructeur en het voertuig. Na deze les kunnen wij inschatten of het behalen van je aanhanger rijbewijs in 1 dag te doen is.
Het BE pakket kost € 599,-. (kennismakingsles, 6 uur rijles op dagopleiding, praktijkexamen). Je verzorgt en betaalt zelf, vooraf, de Geneeskundige Eigen Verklaring op mijn.cbr.nl.

U mag met uw rijbewijs B (personenauto) alleen, aanhangers en caravans voortbewegen onder de volgende voorwaarden!

Rijbewijs B geeft uitsluitend de bevoegdheid om een personenauto te besturen met een aanhangwagen of caravan waarvan het ledig gewicht + het laadvermogen minder is dan 750 kg. Het is bovendien toegestaan om een zwaardere aanhangwagen voort te bewegen dan 750 kg met alleen rijbewijs B, maar dan wel gebonden aan de volgende voorwaarden: Het ledig gewicht + het laadvermogen van het trekkend motorvoertuig en de aanhangwagen of caravan samen mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

Prijzen

ja, ik wil graag meer weten!

Voornaam:
Achternaam:
Geboortedatum:
Postcode:
Huisnummer:
Mobile:
E-mail:
Categorie:
Verder wil ik nog het volgende toevoegen of vragen: