Haal je autorijbewijs bij Nelen in Purmerend of Amsterdam

WRM-Bijscholingen voor rij-instructeurs in regio Amsterdam

Wanneer je rij-instructeur bent, is je WRM-instructiecertificaat vijf jaar geldig. Op je WRM-bevoegdheidspas staat daarom een geldigheidsdatum. Het is belangrijk dat je vóór deze verloopdatum de verplichte WRM-bijscholingen volgt. Anders verlengt IBKI je bevoegdheid niet en krijg je geen nieuwe WRM-certificaat toegestuurd. Dat betekent dat je dus geen instructie meer mag geven. Voorkom dat! Wacht niet met je verplichte bijscholing (praktijk en theorie) tot vlak voor je verloopdatum. Je hebt tijd nodig om je bijscholingen te plannen en IBKI heeft tijd nodig voor de administratieve verwerking en de productie van het pasje.

Rij-instructeurs hebben bijscholingsverplichting binnen vijf jaar

Diverse cursussen

SAN Verkeersopleidingen biedt diverse cursussen voor bijscholing als rij-instructeur. Regelmatige bijscholing is verplicht in dit vakgebied.

Lees verder »

Deel Nelen

Vind je deze pagina interessant? Deel hem dan gerust via de social media. De knoppen hiervoor vind je helemaal onderaan.

Lees verder »

Bijscholing praktijkbegeleiding rij-instructeur

De verplichte praktijk bijscholing rij-instructeur van IBKI, IBKI noemt dit de “Praktijkbegeleiding”.

De praktijkbegeleiding  wordt uitgevoerd door IBKI. Dit gebeurt tijdens door u aan uw leerlingen gegeven rijles(sen) op een met u overeengekomen dag en tijdstip. Het is belangrijk om u hier goed op voor te bereiden. Indien je zakt voor je eerste praktijkbegeleiding heb je twee keer de mogelijkheid om een herexamen te doen. Indien je  voor het derde examen zakt, moet je het educatief traject volgen. 

Tijdens de praktijkbegeleiding geef u les aan een echte CBR leerling. U mag dus niet op examen gaan met een leerling die zijn rijbewijs al heeft voor de betreffende categorie. Tevens mag u niet op examen gaan met een leerling die zijn TTT of CBR examen al  heeft gedaan.
Houdt er rekening dat de leerling beschikt over een voldoende voertuigbeheersing moet beschikken.

Het lesonderwerp, dat u  geeft tijdens de praktijkbegeleiding, moet een nieuw aan te leren lesonderwerp zijn. De leerling mag de les dus nog niet eerder gehad hebben. Tevens dient de les aan te sluiten bij het werkelijke aanvangsniveau van de leerling. Bij de controle aanvangsniveau beoordeelt de examinator het aanvangsniveau  van de leerling. Als het aanvangsniveau  niet aansluit bij de instructiekaart of het lesdoel, kan de examinator in overleg met u een ander lesonderwerp kiezen. Het advies van  IBKI examinator is hierbij leidend.

 

Theoretische bijscholing via SAN Verkeersopleidingen

U mag zelf bepalen welke theoretische bijscholingscursus u gaat volgen. De opzet van deze wet is immers dat u uw kennis verrijkt en daarbij cursussen volgt die het beste bij u passen, dus naar eigen keuze. IBKI keurt regelmatig bestaande en nieuwe cursussen. Regelmatig komen er nieuwe cursussen bij en vervallen er ook weer cursussen die al langer werden gegeven of die niet meer voldoen.

Zie het cursusoverzicht links op deze pagina. Belangrijk advies: volg zo spoedig mogelijk uw eerste bijscholing rijinstructeur. Zo loopt u niet het risico uw rijinstructie-bevoegdheid te verliezen als u te laat bent en er geen plaats meer voor u zou zijn.

LET OP dat u niet 2 keer dezelfde bijscholingscursus volgt! U bent hier zelf verantwoordelijk voor

ja, ik wil graag meer weten!

Voornaam:
Achternaam:
Geboortedatum:
Postcode:
Huisnummer:
Mobile:
E-mail:
Categorie:
Verder wil ik nog het volgende toevoegen of vragen: